søndag den 28. januar 2018

Kylling i fad

Kylling i fad med ananas og karry.
3-4 pers.
2 spsk karry – jeg bruger en karry af medium styrke
2-3 store kyllingebrystfilet’er uden skind
2 spsk olie
6-8 skiver ananas fra dåse + 2 dl af saften (ananasjuice)
200 gr champignons, skåret i skiver – brug evt. en æggedeler
1 løg, hakket
1 spsk karry
1-2 spsk hvedemel
1 dl vand eller bouillon (evt. vand + bouillonterning)
2½ dl fløde (madlavningsfløde eller piskefløde)
salt og peber
evt. frisk persille til drys
Skær hvert kyllingebryst i 3-4 pæne stykker og kom dem i en stor frysepose. Hæld karry i posen og ryst posen godt, så alle kyllingestykkerne dækkes af karry. Varm olien op i en stor pande og brun kyllingestykkerne. Læg dem derefter i et ildfast fad og drys med salt og peber. Steg ananasringene ca 1 minut på hver side på den samme pande og læg dem i fadet sammen med kyllingen. Svits herefter champignons i skiver og fordel dem ovenpå kylling og ananas. Tilsæt evt. en smule mere olie og steg det hakkede løg på panden. Drys karry og hvedemel over løget og rør rundt. Tilsæt herefter ananassaft og vand og bland det hele godt. Hæld fløden ved og bring panden i kog, så saucen tykner. Smag til med salt og peber og hæld saucen over kylling, ananas og champignons i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca 30 minutter ved 180 gr varmluft. Server evt. med friskhakket persille på toppen og løse ris og dampede grønne ærter ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar