Kylling i fad med pikantost og bacon.
2-3 pers.
1 spsk olie
2 store kyllingebrystfilet’er uden skind
1 pk bacon i tern
1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe – gem evt lidt af toppen til pynt
2 røde peberfrugter, skåret i små tern
1 lille dåse tomatpure
1 spsk paprika
1-2 spsk ketchup – kan erstattes af et nip sukker
1 pk (200 gr) pikantost – jeg bruger den fedtfattige udgave
2½ dl mælk
salt og peber
Varm olien op i en stor pande. Del hvert kyllingebrystfilet i 3 mindre stykker og brun dem i olien til de er næsten gennemstegte. Læg kyllingestykkerne i et lille ildfast fad og krydr med salt og peber. Kom bacontern på den varme pande og steg til de er lysebrune og sprøde – fordel baconstykkerne i fadet ovenpå kyllingen. Svits herefter forårsløg og peberfrugt i baconfedtet i et par minutter – er der meget fedt på panden, så kassér noget af det først. Rør tomatpure, paprika og ketchup ud i grønsagerne på panden. Tilsæt pikantost og mælk. Varm saucen op under jævnlig omrøring, så osten smelter og saucen tyknes. Smag til med salt og peber og fordel saucen over kylling og bacon i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 190 gr (almindelig ovn) i ca 30 minutter. Pynt evt. med forårsløg og lidt friskhakket persille og server med kogte ris og masser af dampet grønt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar