fredag den 3. december 2010

Genbrug

Jeg har været genbrugs-heldig!
Der havde været en pedel/kontorbetjent, der havde været i gang med at skifte pærerne i trappeopgangen på mit arbejde. Han havde så lige "glemt" at samle de tomme kasser fra pærerne op og smide dem i skraldebøtten.. Hvor heldig har man lov til at være??? :O)

"Snups" sagde det og de røg lige ned i min taske..
Nu har de gennemgået en kærlig behandling og kan bruges til gaver til jul. Kunsten er, at finde noget der kan være i dem..
Om ikke andet, så kan man jo bruge dem til en af de fødselsdage, som kommer i løbet af den kommende tid.

Ideen fik jeg sidste år, da jeg havde købt en stak bøger til min ene datter. Det kan være meget svært at pakke bøger ind, så man ikke kan se at det er bøger.. Fandt en kasse de kunne være i. Så langt, så godt..
Desværre var jeg løbet tør for gavepapir og nøden lærer som bekendt, nøgen kvinde..
Jeg havde da noget akrylmaling og så var ideen født..Man kan jo male et "til-og-fra" kort på, så skal man heller ikke tænke på det, når man er ude og supershoppe..

December er jo startet og jeg har fået pyntet op til jul herhjemme, men en juledekoration er det ikke blevet til.. Ej heller et kalenderlys.. Men et kalenderlys skal jeg nu alligevel have, men udvalget i butikkerne synes jeg var lidt kedeligt.
Så jeg købte et helt almindeligt hvidt stearinlys, det var meget billigere end de standard-kalenderlys der lå på hylden.
Engang for mange år siden var Jørgen Clevin i tv og jeg kan mindes at han malede på stearinlys. Det er nemt at male med vandfarve på et lys, men det kræver at man bruger sæbevand!
Håndsæbe (et stykke håndsæbe er bedst) skal bruges. Flydende kan bruges, men man skal tilsætte temmelig meget til vandet, for at farven bliver på lyset. Så maler man bare fuldstændig som om man maler med vandfarve på papir.


Resultatet er naturligvis ikke så blivende og stabilt som på de lys man kan købe, men man får lov til at sætte sig eget præg på det.
Eventuelt en gaveide til bedsteforældrene fra børnebørnene??

En win-win situation for begge parter:
Ungen får lov til at lave noget til bedsterne, bedsterne får noget barnet har lavet, men samtidig noget man kan "futte af" og ikke skal have stående i årevis..
Min stakkels mor har stadig nogen af de ting, som jeg har lavet som barn og guderne skal vide, at hun var bedst tjent med, at tabe dem på gulvet..  :O)

2 kommentarer:

 1. Hej søde
  Sikke fine kasser du har fået lavet. Og lyset er sørme også fint.
  God weekend.
  Knus Di

  SvarSlet
 2. Ja der er jo fordele og knap så gode fordele ved at lave et kalenderlys selv.. For eksempel, så kan man komme til at glemme en dato..
  Har til min store fornøjelse konstateret, at den 20. december er ikke eksisterende!! hihi

  SvarSlet