torsdag den 31. august 2023

Pizza dej fra "Sølvskeen"

 Til 4 personer


250 gr Tipo 00 mel

plus ekstra til drys

3-4 tsk salt

15 gr gær

1 1/4 dl lunkent vand

olivenolie til pensling ( valgfri )


Metode:

Sigt mel og salt i en bunke på et bord og lav en fordybning i midten

Opløs gær i vandet og hæld i fordybningen. Ælt sammen til dejen er glat og elastisk.

form til en kugle, skær et kryds i toppen og i en skål. dejen hæver på et lunt sted i 3 timer, til næsten dobbelt størrelse. Flad den ud med fingerspidserne til ca ½ cm tykkelse. Kanterne skal være tykkest.

Fyldet lægges på, men lad de yderste 2 cm være uden fyld.

2 kommentarer:

  1. Thanks for being a constant source of motivation and encouragement.

    SvarSlet
  2. Thanks for being a reliable source of information and inspiration.

    SvarSlet