tirsdag den 10. april 2012

Chokolade

Som tidligere nævnt, så har jeg ikke kun een sød tand, men en hel mund fuld af dem.. Og jeg ELSKER chokolade!!
I anledning af mine ungers føsda, hvor vi skulle have frugtsalat til dessert, så havde jeg på en blog set, at man kan lave sine egne chokoladeskåle. Vandballoner blev indkøbt (Jeg burde måske have kigget ordentligt på pakken og så have nøjedes med at købe en enkelt pakke. Er nu den lykkelige ejer af næsten 2X 72 vandballoner.. Og ingen have, at fyre dem af i..)
Chokoladen blev smeltet og jeg forsøgte at fylde vand i ballonerne, for at det kunne tage varmen fra chokoladen og dermed sikre, at de ikke sprang. Mine vandhaner i huset er så altså for store i omkreds til, at ballonerne kan krænges ud over, så de blev bare pustet op, ikke for meget, men lige nok til at skålene fik den rette størrelse.
De første to gik fint, nr. tre gik lige så fint, lige indtil jeg gik i gang med nr. 4... Så sagde nr. 3, der jo stod på bagepapiret for at køle ned, KAPOW og der var chokolade ud over hele køkkenet og mig med..


På dette tidspunkt, overvejede jeg kraftigt, at tage forklæde på, men det er ligesom lidt for sent, ikk??
Jeg ved godt hvad det også kunne ligne, men det er altså hvid chokolade.. Jeg var smurt ind i chokolade lige fra håret, ned til det nederste af mine bukseben.
Besluttede at prøve at fylde, om ikke andet, så bare lidt, vand i en ballon, for at undgå eksplosionerne, der ind i mellem også opstod nede i gryden!!
Hvilket så resulterede i, at den sprang ovre på pladen, så nu havde jeg sprængt ballon, varm chokolade OG vand ud over det hele..

Vi skulle bruge 15 chokoladeskåle og da der var 10, der havde overlevet, kom jeg til at kigge på dem. Størrelserne varierede fra ganske lille til lidt for stor.. Og da min familie allesammen har den samme gen-fejl som jeg (søde tænder) kunne jeg liiige forestille mig den "kamp" der ville være om de store skåle og det fortjente mobberi, det uden tvivl ville medføre, kastede jeg håndklædet i ringen.. Der ville ikke være chokolade nok til resten, for det sad alle andre steder end der, hvor det skulle...
Alle balloner blev sprunget (jeg ventede til de var blevet kolde, havde chokolade nok rundt omkring i køkkenet) og chokoladen blev proppet ned i gryden igen..

HIP HIP HIP HURRRRRRAAAAA for silikone-bage-forme!! Inden ret længe, var 18 chokoladeskåle klar og min selvtillid var for en stund, genoprettet.
De smager altså SKØNT med frugtsalat og råcreme i!!
Næste gang, bruger jeg måske almindelig balloner, de er lydt tykkere i gummiet og kan give sig mere.. Hvis jeg tør..

4 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud. Glæder mig til at smage i maj...

  Forøvrigt tak for en hyggelig frokost-date i dag.
  Knus Di

  SvarSlet
 2. Måske tør jeg prøve igen, måske ikke.. :O)
  Tak og i lige måde, det var helt vildt hyggeligt at se jer!!

  SvarSlet
 3. Ha ha Lotte, jeg er lidt i tvivl om hvad du mener den hvide chokolade også kunne ligne, men levende ser det nu ud, godt du fandt en løsning alligevel.
  God Tirsdag aften.

  SvarSlet
 4. Kan levende forestille mig senariet - griner højlydt. Godt de smagte dejligt... :0)

  SvarSlet