tirsdag den 10. januar 2012

Skytsengle kommer i alle shapes and sizes

I aftes, ja det var næsten ikke blevet aften endnu, men på denne årstid, ligner eftermiddag og aften jo hinanden, så meget at man kan komme i tvivl..
Men, i aftes, lige efter det sådan rigtig var blevet aften, var jeg på tankstationen efter benzin til min lille madkasse, så den kan transportere mig de 30 km til arbejdet.
Det er sådan en tank, uden kiosk, bare med standere og en masse lys. De fleste steder...
Men ovre i den krog, hvor der er en hoveddør op til nogen lejligheder der ligger ovenpå, er det ikke særligt oplyst.
Og jeg havde da lagt mærke til den unge mand der stod der og puttede sig. Med hættetrøjen trukket godt ned over øjnene..
Normalt er den type, nogen jeg går i en stor bue udenom, når de kommer i flok. Men ham her, han stod der helt alene og jeg tænkte ikke nærmere over det.

Der er en mand i en Berlingo der er ved at tanke på standeren foran mig, han er næsten færdig da jeg hopper ud af bilen og vi hilser kort på hinanden.
Jeg begynder at fylde benzin den forbaskede tank, man skulle tro, den var bundløs, synes jeg..
Berlingo-fyren er færdig med at stå og fryse og hopper ind i sin varme bil og kører 3 meter frem. Min tanke er, at han jo ikke behøver flytte sig, for jeg er jo langt fra færdig. Men han sidder der i sin bil og måske skal han lige ajourføre sit kørselsregnskab, hvem ved?

Tanken i min lille bil fyldes langsomt og jeg tænker da på, at jeg synes Berlingo-fyren er noget længe om det regnskab. Men lægger ikke mere i det, for det kommer jo ikke mig ved, hvad han laver.
Endelig bliver den bundløse tank fyldt og jeg pakker sammen og hopper ind i min bil.
I det sekund jeg starter bilen og tænder lyset, vender Berlingo-fyren hovedet, kigger på mig, smiler og kører sin vej.
Blev jeg lige passet på der?? :O)
Så hvis du kender en mand i en Berlingo, der i aftes i Vejle, "reddede" en halvgammel kælling fra .. ja ingenting, så hils ham endelig og sig, at han har givet mig troen på det gode menneske tilbage. At der er nogen, der bekymrer sig.
Han sad sikker "bare" og førte regnskab, men jeg vælger altså at tro på det sidste!!

2 kommentarer:

  1. Åh, jo - han passede på dig! Helt sikkert! Hvor bliver jeg bare glad over sådan en historie... :-)
    Bekræfter min tro på, at mennesker i bund og grund er gode og vil hinanden det bedste.

    Og ham den unge hættemåge... han stod sikkert bare og ventede på sin mor (vælger jeg at tro, hi hi)

    SvarSlet
  2. Jeg tror du har ret, eller også var han bare blevet sendt udenfor, for at køle af. Han så egentlig lidt trist ud, men det var selvfølgelig også koldt.. ;O)

    SvarSlet