søndag den 27. marts 2011

Påskeæg

Var lige forbi mette b´s blog, hun har lavet de fineste påskeæg!!
Jeg har faktisk brugt samme metode som mette b og som http://www.wooz.dk/ har brugt, dog i en lidt større målestok.

Da jeg flyttede ind her, for efterhånden en del år siden, manglede jeg en lampeskærm over mit spisebord. Ingen penge havde jeg nok af og jeg synes at det kunne være sjovt at lave en lampe selv.

I mine gemmer havde jeg et stativ fra en lampe, til at skrue fast i en fatning. Så det var en start.
Sisal-garn, tapetklister og en ballon, så kan man lave en lampe :O) Husk at lave hul nederst, så du kan skifte pæren, når den springer!
Da den havde hængt i køkkenet et par dage blev jeg dog enig med mig selv om, at pæren generede mig for meget.

Jeg havde noget Japan-papir, med indbyggede græsstrå, som blev klippet til og klistret indeni lampen, for at dække lidt for skæret.
Den lyser ikke så meget, det er ikke arbejdslys, men den hygger når vi sidder omkring bordet og spiser!

Jeg har lavet en del af denne slags lamper, til niecen og til mine ungers nye hjem. Størrelsen på skærmen er jo blot et spørgsmål om, hvor meget luft man gider at puste i ballonen!!

Jeg har åbenbart en svaghed for lampeskærme..
En overgang var der en serie i tv om, nogen der lavede om/malede/ byggede om hos venner eller familie.
I et af afsnittene blev der hængt en lampe op, der var lavet af kabel-strips.. Jeg fandt den på nettet til en pris af kr 1100,00 og det synes jeg godt nok var dyrt!!

Over mit spisebord i stuen, hang der på daværende tidspunkt, en lampe jeg havde arvet. Sådan en træk-op-og-ned en af slagsen, med en messingskærm. Grim havde jeg altid syntes den var og efter flere mislykkedes forsøg, med maling, stof osv, blev jeg enig med mig selv om, at den jo ikke kunne blive grimmere.

Fik fat i en stump kyllingtråd og 1100 hvide kabel-strips. De lurer godt nok på én i diverse byggemarkeder, når man kommer op til kassen med alt hvad de har af hvide kabel-strips!!! :O)
De fleste kan nøjes med en enkelt pakke, som så holder i flere år..

Messingskærmen led affalds-døden og en kugleformet form blev lavet af kylingtråden. Og så gik det store arbejde i gang!! Jeg brugte vist hver aften i en hel uge for at sætte alle de strips på, men jeg synes resultatet er sjovt!


Problemet med skarpt lys fra pæren gjode sig også gældende her, så jeg stivede et stykke broderi anglaise, (som vores mødre/bedstemødre gjorde) og klistrede det på kanten inden, kuglen blev trukket ned over ledningen.

Voila, Fru Heibergs hår, en lampe som ikke findes magen til i hele verden (og det måske godt nok)

1 kommentar:

  1. Sikke nogle herlige lamper! Jeg må bestemt også prøve at lave en skærm med ballonmetoden.
    Klem

    SvarSlet