søndag den 28. januar 2018

Baconruller på porre-kartoffelbund.

Baconruller på porre-kartoffelbund.
4 pers.
1 portion frikadellefars – brug evt. denne her opskrift
1 pk. bacon i skiver (ca 8 skiver)
ca 1 kg kartofler
1 stor porre
1 spsk olie
3-4 dl fløde (madlavningsfløde eller piskefløde) – der kan også bruges halv fløde og halv mælk
salt og peber
Rør frikadellefarsen sammen. Halven baconskiverne på midten og læg 2 halve stykker bacon side om side, så de danner en lille firkant. Tag 1/8 af farsen og form den til et lille aflangt farsbrød, evt ved hjælp af en spiseske. Læg farsen på baconfirkanten, fold baconstykkerne op omkring farsen og læg herefter rullen med sammenføjningen nedad. Fortsæt til al fars/bacon er brugt – der skal bruges 1 skv bacon pr. rulle og der skulle gerne blive 7-8 stykker.
Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i et stort, ildfast fad. Skyl porrren og skær den i tynde ringe. Sauter porreringene i lidt olie på en varm pande i et par minutter, så de smider vandet og falder sammen. Hæld derefter porrer i fadet sammen med kartoflerne. Drys med salt og peber og hæld fløde ved. Placer baconrullerne på toppen og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til baconrullerne er færdige og kartoflerne møre og gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar