søndag den 28. januar 2018

Kylling i fad

Aftensmad, hvor alt blot skal blandes i et fad, som efterfølgende tilberedes i ovnen, er altid herhjemme hos os og når der så ikke engang inkluderes yderligere tilberedning i form af kogning af pasta eller tilberedning af kylling, så er det da bare endnu bedre. Alle ingredienserne til denne her lækre kylling i fad med tomat og pasta skal bare blandes sammen – jeg bruger gerne en stor skål – og så hældes over i et ildfast fad og sættes i ovnen og 1 time senere er der mad.
Jeg tilsætter gerne løg og hvidløg, samt de grønsager jeg nu har på lager. I dag blev det til peberfrugt, men det smager også skønt at tilsætte lidt majs eller forårsløg, squash og revne gulerødder til fadet. Der skal tilsættes en hel del væde, for pastaen suger ret meget, imens den tilberedes, så man behøver ikke fortvivle, hvis det hele virker noget flydende, lige når fadet sættes i ovnen. Passata tomater er for øvrigt blot mosede tomater, som fås på karton/brik eller flaske i de fleste større supermarkeder. Jeg køber dem ofte i Rema, hvor de står ved siden af de andre tomatprodukter. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan man snildt bruge hakkede tomater på dåse i stedet – giv dem evt. en hurtig tur med stavblenderen, hvis konsistensen skal være som de mosede passatatomater.
Jeg lader fadet stå under sølvpapir i ovnen i ca. 45 minutter og rører rundt et par gange undervejs, inden jeg til sidst fjerner sølvpapiret og drysset med lidt revet ost. Afslutningsvis gratineres fadet en sidste gang i den varme ovn, så osten smelter og bliver gylden og lækker. Osten kan erstattes eller suppleres af en hjemmelavet bechamelsauce, for et endnu mere cremet og lækkert resultat og bechamelsaucen kan erstattes af en færdigkøbt brik mornaysauce, hvis man har travlt, eller bare ikke vil lave saucen selv. Tilføj såvel bechamel- som mornaysauce til retten ca. 30 min før den er færdig.
Jeg serverer for det meste pastafadet med lidt dampet grønt eller en lækker blandet salat – det kommer lidt an på årstiden – og så kan vi også godt lide af få lidt hvidløgsbrød til. De her hjemmelavede hvidløgsbrød er særligt lækre og desuden en genial måde til at få brugt en rest halvtørt brød, så det er ikke sjældent, at vi får sådan en portion, hvis der ligger et halvt franskbrød i brødskuffen.
Kylling i fad med tomat, pasta og ost.
4 pers.
ca 350 gr kyllingebryst, skåret i mundrette tern
350 gr pastaskruer eller penne
1 peberfrugt, skåret i små tern
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, hakket
1 brik passata tomater – ca. ½ L (se evt. yderligere forklaring på passata tomater i teksten herover)
2 ds hakkede tomater
1 dl mælk
1 dl vand
1 spsk paprika
1 spsk tørret basilikum
½ tsk chilipulver
1 nip sukker
salt og peber
100 gr revet ost
Bland rå kylling, pasta, peberfrugt, hvidløg og hakket løg sammen i en skål. Hæld passata tomater og hakkede tomater ved og spæd tomaterne med mælk og/eller vand til der er tilsat ca. 14 dl væde. Jeg havde i alt ca 12 dl passata tomater og hakkede tomater og tilsatte derfor 1 dl mælk og 1 dl vand. Smag til med krydderier, sukker, salt og peber og fordel blandingen i et ildfast fad. Dæk fadet med stanniol og bag det i ovnen ved 225 grader i ca. 45 minutter – rør rundt et par gange undervejs. Fjern stanniol, fordel den revne ost på toppen og gratiner fadet i 10-15 minutter ved 200 grader til osten er gylden. Server med salat og evt. hvidløgsbrød.
Note. Det er ikke en fejl, at hverken kylling eller pasta tilberedes, inden ingredienserne blandes sammen og fadet sættes i ovnen. Det hele tilberedes i ovnen og pastaen suger en del af væden undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar