søndag den 28. januar 2018

Tortelini med broccoli

Tortellini i fad med broccoli og mornaysauce.
3-4 pers.
1 pk (500 gr) friske tortellini med valgfrit fyld, kød eller vegetar
1 broccoli, delt i små buketter
250 gr grønne ærter
30 gr smør
3 spsk hvedemel
4 dl mælk
75 gr revet ost
½-1 tsk stødt muskat
salt og (evt. hvid) peber
Bring en gryde letsaltet vand i kog. Når vandet koger, tilsættes tortellini og broccolibuketter og de koges i 3-4 minutter, til tortellinierne er svulmet op. Hæld tortellini og broccoli i et dørslag og lad dem afdryppe. Bland med ærterne og fordel det hele i et ildfast fad.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør blandingen sammen. Hæld mælk i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder. Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter under jævnlig omrøring til saucen tykner. Vend den revne ost i saucen og lad den smelte. Smag til med stødt muskat, salt og peber. Fordel mornaysaucen ovenpå tortellini og grønsager i fadet og sæt derefter fadet i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter, til overfladen er gylden og lækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar