søndag den 28. januar 2018

Dobbeltbagte kartofler

Dobbeltbagte kartofler med cheddar.
2-3 pers.
3 store bagekartofler
1 pk bacon i skiver
3 store spsk creme fraiche
100 gr revet rød cheddar
2-3 stængler forårsløg, skåret i tynde ringe
1 æg
salt og peber
evt. friskhakket tomat og persille til pynt
Vask kartoflerne, prik dem med en gaffel og bag dem ved 150 grader i 1½ – 2 timer, til de er møre og gyldentbrune i skallen – de skal ikke pakkes ind i stanniol. Imens kartoflerne bager, lægges baconskiver på en bageplade beklædt med bagepapir og skiverne steges sprøde i ovnen i ca. 15 minutter. Læg baconstykkerne på fedtsugende papir og bræk dem i grove stykker.
Lad de bagte kartofler afkøle let, halver dem og skrab indmaden ud af skallen med en ske – det gør ikke noget, at der sidder lidt kartoffel tilbage i skallen. Mos kartoffel-indmaden sammen med creme fraiche, halvdelen af cheddarosten, forårsløg – gem evt. lidt af det grønne til pynt, æg, salt og peber til en jævn kartoffelmos. Fyld mosen tilbage i de tomme kartoffelskaller, drys med det sidste cheddarost og bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og boblende. Anret de varme kartofler på et fad, pynt med bacondrys, evt. den grønne top fra forårsløgene, friskhakket tomat i små tern og persille på toppen. Server straks.
Note. Kartoflerne kan også bages ved 200 grader i 45-60 minutter (afhængig af størrelsen), hvis det skal gå lidt hurtigere og endelig kan kartoflerne bages i mikrobølgeovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar