søndag den 28. januar 2018

Pandekagestabel

Pandekagestabel med skinke, tomat og bechamel.
2-3 pers.
2 æg
4-5 spsk mel
1,5-2 dl mælk
1 tsk salt
1 spsk olie
Desuden –
5 tomater
2-3 spsk friskhakkede krydderurter, jeg brugte basilikum og persille
150 gr god, kogt skinke i silketynde skiver
100-150 gr revet ost
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med melet til en tyk masse. Tilsæt mælk, salt og olie og lad dejen hvile, imens en stegepande varmes op. Kom lidt smør eller olie på panden, hvis ikke der bruges pande med slip-let belægning, og steg ca 6 store pandekager. Stil pandekagerne til side.
Skær 4 tomater i små tern og kom dem i en skål sammen med de friskhakkede krydderurter. Gem evt. lidt tomat i tern og 1 tsk krydderurter til at pynte den færdige pandekagestabel med. Smag tomatblandingen til med lidt salt og peber. Den sidste tomat skæres i tynde skiver. Skinke og revet ost gøres klar og bechamelsaucen laves.
Bechamelsauce.
1 stor spsk smør
1 løg, finthakket
2 store spsk hvedemel
4-5 dl mælk
stødt muskat
salt og peber
Smelt smørret i en gryde og sauter løget i et par minutter. Drys mel i gryden og rør godt rundt. Hæld mælken i gryden og pisk grundigt, så er ikke dannes klumper. Bring gryden i kog under jævnlig omrøring og lad saucen koge i et par minutter, så den tykner og evt. melsmag forsvinder. Ønskes saucen tyndere, så tilsæt lidt mere mælk. Smag til med muskat, salt og peber.
Smør et ildfast fad og læg en pandekage i bunden. Hæld bechamelsauce på pandekagen, læg en skive skinke og drys med hakket tomat og revet ost. Er der meget væde ved tomterne, så hæld det væk. Fortsæt med pandekager, bechamel, skinke, tomat og revet ost til alle pandekagerne er brugt. Slut med en pandekage, det sidst bechamel og pynt så med tomat i skiver og lidt revet ost på toppen. Bag pandekagestablen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 45 minutter. Pynt evt med tomat i tern og friske krydderurter på toppen. Server med en sprød salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar